Poze Maramures

 
  Baia Mare. Turnul lui Stefan cel Mare. In batalia de la Baia Mare, domnitorul moldovean a alungat ostile invadatoare unguresti conduse de Mateias Corvinul. Barsana. Manastirea Barsana a fost renovata cu sprijinul fondurilor Uniunii Europene. Barsana.Manastirea Barsana este de maici si are hramul Borsa. Aceasta statiune ofera una din cele mai bune partii de schi din Romania.  
 

 
  Borsa. Pe langa schi, prezenta Muntilor Rodnei permite practicarea mai multor sporturi precum parapanta, schiul, escalada, snowboardul, etc. Borsa. La 6 ore distanta de statiune se afla Varful Pietrosul (2303 m) care este si cel mai inalt din Carpatii Orientali. Botiza. Anual, la sarbatoarea Botizei, sunt invitate mai multe grupuri folclorice care canta in fata satenilor dar si a multimii de turisti veniti aici. Botiza. Chiar si in zilele obisnuite, multi maramureseni poarta straie populare.  
 

 
  Botiza. Ospitalitatea maramuresenilor nu cunoaste margini. Sunt dese cazurile in care esti intampinat cu flori de camp, care, desi usor de intalnit, dau unui buchet o frumusete deosebita. Botiza. Asezata in interiorul Muntilor vulcanici Tibles, Botiza este satul maramuresan cu cel mai mare aflux de turisti anual. Calinesti. Bisericile din lemn din Maramures sunt construite intr-un stil unic in Romania si pot fi intalnite in fiecare sat, unele avand o vechime mai mare de 4 secole. Ieud. In acest sat se afla cea mai veche biserica din lemn din Maramures, datand din sec. 13.  
 

 
  Maramures. Costumele populare maramuresene sunt foarte des purtate si confera zonei un pitoresc deosebit. Maramures. Dans popular maramuresan. Maramures. Dans popular maramuresan. Maramures. Mestesugurile sunt transmise in continuare din generatie in generatie.  
 

 
  Maramures. Multe mestesuguri sunt executate traditional, precum torsul lanii, aici in imagine. Plopis. Biserica din lemn. Rozavlea. Biserica Sapanta. Acest sat din nordul Maramuresului este celebru prin  
 

 
  Sapanta. Razboiul de tesut este frecvent intalnit in Maramures, iar carpetele si traistutele de aici sunt celebre in intreaga Europa. Sapanta. Cimitirul Vesel. Strudesti. Biserica din lemn.  
 

created with igal