Poze Neamt

 
  Bicaz. Lacul de acumulare Izvorul Muntelui construit pe raul Bistrita. Bicaz. Lacul de acumulare Izvorul Muntelui construit pe raul Bistrita. Manastirea Neamt. Ctitorie a lui Stefan cel Mare, aceasta manastire se afla la 16 km de Targu Neamt. Moldova. Dans popular moldovenesc.  
 

 
  Moldova. Dans popular moldovenesc. Moldova. Raul Moldova isi ia numele de la legendara catea a lui Bogdan I Manastirea Secu. Manastirea Sihastria. Initial un schit de calugari, acum, aceasta manastire a devenit un veritabil monument de arta.  
 

 
  Manastirea Varatec. Ctitorie a lui Stefan cel Mare, aceasta manastire se afla la 7 km de satul Agapia. Manastirea de Voronet. Culoarea Manastirea Voronet. Manastirea Voronet.  
 

 
  Targu Neamt. Cetatea Neamt a fost una din cele mai importante fortificatii din Moldova Evului Mediu. Se pare ca aici exista o cetate inca din antichitate, probabil romana sau slava. Targu Neamt. Cetatea Neamt a fost refacuta in timpul domniei lui Stefan cel Mare, mai precis intre anii 1475 - 1476, cand zidurile au fost inaltate cu peste 20 m si ingorsate cu 3 - 4 m. Targu Neamt. In 1691, un numar restrans de plaiesi au reusit sa rspinga asediul armatei polone condusa de regele Ian Sobieski, episod inscris si in literatura romana de Costache Negruzzi. Targu Neamt. Accesul in Cetatea Neamt se realizeaza pe un pod inalt de 8 m si sustinut de 9 stalpi din piatra de rau.  
 

 
  Targu Neamt. De-a lungul istoriei, Cetatea Neamt a facut fata la numeroase asedii grele printre care cel din 1691 al armatei polone, cel din 1476 al turcilor condusi de Mohamed II si cel din 1395 al armatei ungare conduse de Sigismund de Louxemburg.  
 

created with igal