Poze Prahova

 
  Azuga. Mnumentul eroilor. Azuga. Biserica din centrul statiunii. Azuga. In statiunile montane prahovene brazii isi fac simtita prezenta peste tot, in special in curtile bisericilor. Baragan. Apus de soare in Campia Baraganului, judetul Ialomita.  
 

 
  Breaza. Monumentul Eroilor cazuti in primul razboi mondial. Crucea este luminata pe timp de noapte. Breaza. Monumentul Eroilor este situat in varful dealului gurga, cu o inaltime de 743 m Breaza. In aceasta statiune balneoclimaterica exista un teren si un club de golf. Breaza. Vedere de pe dealul Gurga asupra Muntilor Bucegi  
 

 
  Breaza. Vedere panoramica asupra statiunii Breaza de pe dealul Gurga. Breaza. Datorita climei si a calitatii aerului, multi oameni isi constuiesc case de vacanta in aceste locuri. Breaza. Aspu de soare. Breaza. Primavara.  
 

 
  Brebu. Inrtarea in complexul arhitectural. Brebu. Complexul arhitectural de aici este unul din cele mai reprezentative pentru stilul brancovenesc. Brebu. Brebu. Ctitoria acestei biserici a inceput din vremea lui Matei Basarab.  
 

 
  Brebu. Brebu. Casa Domneasca. Brebu. Cele trei turle reprezenta Sfanta Treime dar si cele trei tari romane. Brebu.  
 

 
  Muntii Bucegi. Peisaj de iarna tarzie. Muntii Bucegi. Traseul Obarsia Ialomitei face legatura intre vf. Omu si Cabana Padina (1525 m). Muntii Bucegi. Spre Varful Omu pe Muntele Doamnei (2402 m). Muntii Bucegi. Spre deosebire de multe alte zone ale Bucegilor, ceata se formeaza mult mai frecvent pe vf. Omu si in imprejurimile sale.  
 

 
  Muntii Bucegi. dimineata la vf. Omu (2507 m), vedere spre Muntii Piatra Craiului. Muntii Bucegi. Sunt rare diminetile senine la varful Omu in special cele in care plafonul de nori este sub 2500 m. Muntii Bucegi. Varful Bucsoiu (2492 m). Muntii Bucegi. Aceasta formatiune este denumita  
 

 
  Muntii Bucegi. Muntii Bucegi. Peisaj de iarna. Muntii Bucegi. Vedere asupra Masivului Caraiman, din Poiana Stanii, aflata la o ora de mers de sinaia, la 1270 m. Muntii Bucegi. Valea Alba este un traseu cu o dificultate medie si este recomandat turistilor pregatiti fizic si cu un echipament adecvat.  
 

 
  Muntii Bucegi. Vedere inspre Judetul Dambovita de pe Platoul Prahovean al Bucegilor (cca 2000 m). Muntii Bucegi. Vedere asupra Muntilor Baiului de la Cota 1400. Muntii Bucegi. Varfu cu Dor (2030 m) primavara, vazut din Curmatura Dorului. Muntii Bucegi. Piciorul Pietrei Arse primavara. In fundal Masivul Caraiman cu Monumentul Eroilor.  
 

 
  Muntii Bucegi. Vedere asupra Poienii Stanii (1270 m) de la Cota 1400. In fundal, Masivul Piatra Mare. Muntii Bucegi. Costila, vedere de la vf. Omu (2507 m). Busteni.Biserica Busteni. In fata garii se afla monumentul  
 

 
  Busteni. Vedere panoramica de la Cantonul Naturalistilor (Muntii Bucegi). Campina. Liceul Nicolae Grigorescu. Campina. Vedere din centrul orasului. Campina. Castelul Iulia Hasdeu.  
 

 
  Campina. Castelul a apartinut marelui scriitor roman  Bogdan Petriceicu Hasdeu, care, impreuna cu un cerc de prieteni practicau spiritismul in incinta acestei cladiri. Campina. In centrul castelului se afla o camera care imita Sfantul Graal. Cheia. Statiune aflata la poalele Muntilor Ciucas. Schitul Crasna. Intemeiat in anul 1745 in satul Schiulesti, intr-o zona superba a subcarpatilor prahoveni.  
 

 
  Schiulesti. Sat asezat intr-un cadru mirific din subcarpatii prahovei in apropierea Schitului Crasna. Manastirea Suzana. Chiliile maicilor. Manastirea Suzana. Aflata la 11 km de comuna Maneciu (judetul Prahova), poseda un valoros muzeu de arta religioasa.  
 

 
  Manastirea Suzana. Ploiesti. Vedere Noaptea asupra noului sediu Petrom si asupra Catedralei Sf. Ioan. Ploiesti. Catedrala Sf. Ioan Botezatorul. Ploiesti. Sala Sporturilor.  
 

 
  Ploiesti. Catedrala Sf. Ioan Botezatorul domina centrul orasului. Ploiesti. Numele marelui scriitor I.L.Caragiale este strans legat de acest oras, intrucat aici este locul unde a crescut si unde a studiat. Ploiesti. Cladirea Primariei. Ploiesti. Parcul de langa Sala Sporturilor este un loc excelent pentru relaxare.  
 

 
  Ploiesti. Parcul de langa Sala Sporturilor. Ploiesti. Bulevardul cu castani este reprezentativ pentru acest oras. Sambata si Duminica, in timpul verii, bulevardul este inchis pentru circulatia masinilor. Ploiesti. Monumentul Vanatorilor si gara de sud. Ploiesti. Troita din lemn de langa Biserica Domneasca.  
 

 
  Ploiesti. Oras industrial, Ploiestiul este situat in zona cu cele mai mari zacaminte petrolifere din Romania. Exista aici 4 rafinarii. Ploiesti. Foisor din curtea Bisericii Domnesti. Ploiesti. Biserica Domneasca construita in stil brancovenesc este unul dintre cele mai valoroase monumente arhitecturale ale orasului. Ploiesti. De Sambata Mortilor, oamenii se aduna in curtea Bisericii Domnesti.  
 

 
  Ploiesti. Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena. Ploiesti. Muzeul de istorie. Ploiesti. Casa memoriala Ion Luca Caragiale. Ploiesti.  
 

 
  Ploiesti. Liceul Ploiesti. Ploiesti. Casa Hagi Prodan. Ploiesti. Halele Centrale.  
 

 
  Ploiesti. Casa Hagi Prodan. Ploiesti. Muzeul Petrolului. Ploiesti. Cladirea tribunalului. Ploiesti. Vedere din centrul orasului.  
 

 
  Ploiesti. Vedere panoramica. Ploiesti. Noua cladire Petrom. Ploiesti. Unul din orasele care au cunoscut o modernizare rapida dupa revolutia din 1989. Ploiesti. Statuia Libertatii.  
 

 
  Ploiesti. I.G.Duca, prim ministru al romaniei in perioada interbelica, a fost asasinat de legionari in gara din Sinaia. Ploiesti. Strada cu vanzatori de carte si de flori. Prahova. Pe drumurile secundare si judetene circula inca multe carute care dau locurilor un pitoresc aparte. Prahova. Peisaj de toamna spre Cheia.  
 

 
  Prahova. Lac de acumulare de pe Teleajan. Prahova. Drumul spre Cheia. Prahova. Intrarea in Cheia cu vedere asupra Muntilor Ciucas. Prahova. Muntii Ciucas.  
 

 
  Prahova. Peeisaj de toamna in pasul Bratocea. Prahova. Peisaj tipic acestui judet. Sinaia. Castelul Peles, resedinta de vara a regelui Carol I si Ferdinand I a fost construit intre anii 1873 si 1913 in stilul Renasterii germane. Sinaia. Complexul Arhitectural Peles.  
 

 
  Sinaia. Ursul este simbolul Muntilor Carpati. Aceasta statueta se afla la intrarea in Complexul Arhitectural Peles. Sinaia. Detaliu din Complexul Arhitectural Peles. Sinaia. Detaliu de pe zidul Manastirii Sinaia. Sinaia. Curtea interioara a Manastirii Sinaia.  
 

 
  Sinaia. Detaliu de pe zidurile din interiorul curtii Manastirii Sinaia. Sinaia. Intrarea in Manastirea Sinana. Sinaia.Manastirea Sinaia construita prin initiativa si stradania postelnicului Constantin Cantacuzino dupa modelul Manastirii Sinaia. Manastirea Sinaia.  
 

 
  Sinaia. Intrarea in curtea Manastirii Sinaia. Sinaia. Castelul Peles - detaliu. Sinaia. Castelul Peles iarna. Sinaia. Castelul Peles este compus din 160 de camere si a fost primul castel care a avut un ascensor interior.  
 

 
  Sinaia. Complexul Arhitectural Peles. Sinaia. Castelul Peles are un turn central de 66 m. Vedere dinspre V. Sinaia. Complexul Arhitectural Peles. Sinaia. Fantana de la intrarea in Castelul Pelisor.  
 

 
  Sinaia. Toamna in Complexul Arhitectural Peles. Sinaia. Castelul Pelisor a fost destinat initial regelui Ferdinand de Romania. Slanic Prahova. Baia Baciului are adancimea maxima de 7,62 m. Slanic Prahova. Baia Baciului.  
 

 
  Slanic Prahova. Baia Baciului. Slanic Prahova. Grota Miresii isi ia numele de la o poveste care spune ca o mireasa s-ar fi aruncat aici, fortata de parinti sa se marite contrar vointei ei. Peretele grotei s-a surpat si accesul este interzis. Slanic Prahova. Salina de aici este deschisa publicului. Aerul de aici are efecte benefice in special pentru oamenii care au afectiuni la plamani. Slanic Prahova. Sculptura in sare reprezentandu-l pe Decebal, regele dacilor.  
 

 
  Slanic Prahova. Sculptura in sare ce il reprezinta pe Traian Nerva Antonimul, imparatul roman care a cucerit Dacia in 106, anexand-o Imperiului Roman. Slanic Prahova. Sculptura in sare infatisandu-l pe poetul cel mai celebru al romanilor: Mihai Eminescu. Slanic Prahova. Sculptura in sare infatisandu-l pe Decebal, regele dacilor. Valenii de Munte. bustul lui Nicolae Iorga si Biserica  
 

 
  Valenii de Munte. Biserica Adormirea Valenii de Munte. Poarta de la intrarea in curtea bisericii, sculptata in lemn, reprezentandu-l pe Sf. Petru tinand cheile de la Poarta Raiului. Valenii de Munte. Scoala de misionare. Valenii de Munte. Bustul lui Nicolae Iorga din curtea casei memoriale cu acelasi nume.  
 

 
  Valenii de Munte. Casa memoriala Valenii de Munte. Incinta curtii Casei memoriale Nicolae Iorga. Valenii de Munte. Monumentul Eroilor.  
 

created with igal